Frisk, fräsch grekisk sallad som passar som förrätt eller som tillbehör till grillat.
Grekisk sallad med ärter, mynta och feta
Portioner: 4
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 0 min
Totaltid: 15 min
Ingredienser
- 200g frysta ärtor
- Machesallad, 70 g
- 1 pkt Larsa ekologisk fetaost
- Rödlök, gärna picklad
- Färsk mynta
- 1 st chili
Dressing
- 0,5 dl Larsa olivolja
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 2 tsk honung
- Saften från en citron
Tillagning
- Koka de frysta gröna ärtorna
- De behöver ej tinas utan läggs direkt i kokande vatten
- Följ anvisningarna på paketet
- Ställ åt sidan och låt svalna
- Blanda ihop dressingen så den får ta smak
- Vänd ihop ärtor, machesallad, rödlök, chili och häll över dressingen
- Bryt fetaosten med händerna och toppa den över den
Servering
Servera grekisk sallad som sidorätt, som förrätt eller som den är!
Följ oss på Instagram!