Den här yoghurttårta görs på få ingredienser och passar perfekt under sommarmånaderna, när det är som varmast. Ingen ugn behövs och man kan garnera tårtan med bär efter säsong.

Förberedelse: 15 min
Totaltid: 15 min

Yoghurttårta med smak av hallon

Ingredienser

Botten:
  • 15 st digestivekex
  • 100 gram smör
Fyllning:
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 dl Larsa Grekisk yoghurt
  • 1 dl hallonsylt
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Färska bär 

Tillagning

  1. Smält smöret i kastrull och låt svalna.
  2. Mixa kexen fint i matberedare eller mixer.
  3. Blanda smör och kexen till en jämn massa, tryck sedan ut i en bakform med löstagbar kant (20-24 cm).
  4. Låt stå i kylskåp.
  5. Vispa grädden fluffigt tillsammans med vanilj och florsocker.
  6. Rör sedan ner hallonsylten och vänd sedan försiktigt i grekisk yoghurt, blanda till en jämn smet.
  7. Häll i fyllningen i pajformen och ställ åter i kylen i minst fyra timmar.
  8. Garnera med färska bär och servera! 

Följ oss på Instagram!