Den här yoghurttårta görs på få ingredienser och passar perfekt under sommarmånaderna, när det är som varmast. Ingen ugn behövs och man kan garnera tårtan med bär efter säsong.
Förberedelse: 15 min
Totaltid: 15 min
Yoghurttårta med smak av hallon
Ingredienser
Botten:
- 15 st digestivekex
- 100 gram smör
Fyllning:
- 5 dl vispgrädde
- 5 dl Larsa Grekisk yoghurt
- 1 dl hallonsylt
- 1 msk florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- Färska bär
Tillagning
- Smält smöret i kastrull och låt svalna.
- Mixa kexen fint i matberedare eller mixer.
- Blanda smör och kexen till en jämn massa, tryck sedan ut i en bakform med löstagbar kant (20-24 cm).
- Låt stå i kylskåp.
- Vispa grädden fluffigt tillsammans med vanilj och florsocker.
- Rör sedan ner hallonsylten och vänd sedan försiktigt i grekisk yoghurt, blanda till en jämn smet.
- Häll i fyllningen i pajformen och ställ åter i kylen i minst fyra timmar.
- Garnera med färska bär och servera!
Följ oss på Instagram!