Kryddblandningen za’atar kommer från örten med samma namn, även kallad för syrisk oregano. Tillsammans med olivolja och Larsa grekiska yoghurt får du en fantastiskt dipp att doppa bröd eller grönsaker i.

Za’atar dipp med grekisk yoghurt

Tillagning: 10 min
Total tid: 10 min

Ingredienser

  • Skivat surdegsbröd
  • 2 dl Larsa olivolja
  • 0,5 dl valfri Larsa yoghurt
  • 2 msk timjan
  • 2 msk oregano
  • 2 msk summak
  • 1 msk sesamfrön
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna.
  2. Mortla övriga örter tillsammans och blanda samman med de rostade sesamfröna.
  3. Häll olivolja i en djup skål tillsätt örtblandningen och klicka i yoghurt.

Servering

  1. Avnjut tillsammans med en god bit rostat surdegsbröd.

Följ oss på Instagram