En magiskt god och saftig yoghurtkaka som toppas med frosting och bär. Ett enkelt recept som går fort att göra när man får oväntat besök.

Yoghurtkaka toppad med frosting och bär

Ingredienser

       Kaka:
  • 75 g smör, rumstempererad
  • 1 dl valfri Larsa yoghurt
  • 2,5 dl mjöl
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 0,5 citron, zest
  • 1 nypa salt
     

    Yoghurtfrosting:
  • 2 dl Larsa grekisk yoghurt
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 msk valfri sylt (valfritt)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Smörj och bröa en brödform, ca 1,8 L
  3. Vispa samman smör, socker och ägg pösigt.
  4. Vänd ner yoghurten.
  5. Riv i citronskalet.
  6. Sikta därefter i de torra ingredienserna och blanda försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
  7. Häll över smeten i brödformen och grädde i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Tillagning Frosting

  1. Mixa ihop ingredienserna till frostingen under tiden som kakan är i ugnen.
  2. Vänd kakan ur formen och låt svalna.
  3. Bre eller spritsa på rikligt med frosting och toppa med bär och nötter efter eget tycke.

Följ oss på Instagram