Vi får ofta en hel del frågor om man kan koka vår yoghurt och svaret är dessvärre Nej! Däremot så funkar det utmärkt att baka med den (även vår grekisk 0%). Så här kommer ett riktigt bra recept på ett yoghurtbröd där vi testat olika yoghurtsorter och ändrat lite hit och dit vad gäller mjöl, nötter etc. Hoppas att du gillar!
Ingredienser
- 6 dl Larsa yoghurt
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl rågsikt
- 1 ½ dl grahamsmjöl
- 1 tsk salt
- 1 msk brödkryddor
- 2 tsk bikarbonat
- 1 dl brödsirap
- 2 dl nötter (cashew, pistage, hasselnöt men allra helst peccannötter)
Gör yoghurtbröd så här:
Sätt ugnen på 175°C. Blanda alla torra ingredienser. Blanda ner sirap och yoghurt. Smörj och mjöla en from och lägg i degen. Grädda mitt i varm ugn omkring 1 timme. Täck med folie om brödet blir för mörkt.
Fotograf @miriampreis