Att kombinera fetaost med vattenmelon har blivit en sommarklassiker vid det här laget! Använd själva vattenmelonen som skål eller packa ner i picknickkorgen och servera i libabröd. En enkel och snabb sommarlunch som är omöjlig att inte älska! Mums!” 

Ingredienser

  • 1 mellanstor vattenmelon
  • 1 pkt Larsa ekologisk fetaost 
  • 2 myntakvistar
  • 1 dl kalamata oliver
  • Pressad lime
  • Chiliflakes och grovmalen svartpeppar om man tycker

Gör så här:

Bryt ner ett paket av vår krämiga fetaost, dela melon i stora bitar och toppa med goda oliver, olivolja, lite limesaft och färsk mynta. Alternativt dela vattenmelonen i mitten.  Gröp försiktigt ur den del du ska använda som “skål”. Skär ”melonköttet” i lagom stora bitar. Lägg “melonskålen” i kylen och fyll precis innan servering. Om man gillar hetta är det gott att ha på lite chiliflakes också.

Receptet och bild är framtaget av @tuvessonskan