Lättlagat, gott, nyttigt! Servera som en komplett måltid eller komplettera med nygrillad kyckling!

Tillagning: 40 min
Totaltid: 40 min

Labneh

Ingredienser

  • 2 dl valfri Larsa yoghurt 
  • 1 liten burk Labneh
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 st rödlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 pkt Pimientos de padrón
  • Salt och vitpeppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. Skär upp grönsakerna i jämna bitar, samt toppen på vitlökarna, sprid ut på en ugnsplåt.
  3. Krydda med salt, peppar och timjan och blanda.
  4. Rosta i ugnen i ca 30 minuter.
  5. Rör gärna runt bland grönsakerna och lägg på padrón efter halva tiden.
  6. Kläm ut vitlöksklyftorna som nu blivit mjuka och krämiga i en skål.
  7. Vänd ner yoghurt och mixa tills den är slät. Salta och peppra.
  8. Lägg grönsakerna på ett fint fat, eller servera direkt på plåten, toppa med labneh och servera dressing vid sidan. 

Följ oss på Instagram!