Friskt, fräscht och enkelt litet tilltugg med tonfiskröra som passar till buffé – vardag som fest!
Se till att gurkbitarna inte är för höga, 3-5 cm tycker vi är en lagom storlek.
Ingredienser
- 1 burk tonfisk i vatten
- 1 schalottenlök
- 4 msk Larsa äkta grekisk filtrerad yoghurt
- 2 msk majonnäs
- Dijonsenap efter smak
- 1 tsk citronsaft
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- Dill till garnering och smaksättning
Gör tonfiskröra så här:
Häll ut vattnet från tonfiskburken och låt rinna av, finhacka lök och finfördela tonfisken i en djup tallrik tillsammans med löken. Blanda i majonnäs, Larsa yoghurt och dijonsenap efter tycke och smak. Tillsätt salt, svartpeppar och citronsaft. Smaka av och krydda ev. lite mer.
Skär av ändarna och dela gurkan i 3-4 cm bitar och gröp ur med tesked. Låt dem torka upp- och nedvända på hushållspapper. Fyll ”gurkstubbarna” med tonfiskröran och toppa med dill, servera genast!