Friskt, fräscht och enkelt litet tilltugg med tonfiskröra som passar till buffé – vardag som fest!
Se till att gurkbitarna inte är för höga, 3-5 cm tycker vi är en lagom storlek.

Ingredienser

  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1 schalottenlök
  • 4 msk Larsa äkta grekisk filtrerad yoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • Dijonsenap efter smak
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Dill till garnering och smaksättning

Gör så här:

Häll ut vattnet från tonfiskburken och låt rinna av, finhacka lök och finfördela tonfisken i en djup tallrik tillsammans med löken. Blanda i majonnäs, Larsa yoghurt och dijonsenap efter tycke och smak. Tillsätt salt, svartpeppar och citronsaft. Smaka av och krydda ev. lite mer.
Skär av ändarna och dela gurkan i 3-4 cm bitar och gröp ur med tesked. Låt dem torka upp- och nedvända på hushållspapper. Fyll ”gurkstubbarna” med tonfiskröran och toppa med dill, servera genast!