En av våra samarbetspartners, Julia, personen bakom instagramkontot @tuvessonskan delar i kokboken ”käka grönt” med sig av ett gott recept med vitkål och getyoghurt!  En av Julias bästa tips är att baka vitkålen i stora klyftor som får brännas lite lätt – för att sedan servera den med brynt nötsmör, grönkålsallad och len yoghurt. Den perfekta bjudrätten och vi håller med!

Ingredienser

Rostad vitkål

  • ca 800 g vitkål 
  • 2 msk rapsolja 
  • salt

Brynt hasselnötssmör

  • 125–150 g smör
  • 1 dl rostade hasselnötter, grovhackade

Grönkålssallad

  • 150 g grönkål, riven i mindre bitar
  • ca 2 msk olivolja 
  • 1/2 citron, saft 
  • salt

Servering

  • 1 citron, i klyftor
  • 1 knippe färsk dill, plockad
  • 2 dl kokta belugalinser
  • 1 bägare Larsa getmjölksyoghurt (150g)