Med vår och värme kommer alla svenska goda grödor. Nypotatisen är inget undantag! Här har vi rostat potatisen i ugn och serverar tillsammans med en underbart god och fluffig Feta dipp.

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 1/ 2 paket Feta
  • 3 dl Larsa Yoghurt
  • 3–4 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Dill
  • Salt och peppar

Gör så här:

Se till att alla potatisar är ungefär i samma storlek, gärna så små som möjligt. Sätt ugnen på 225°C. Lägg potatisen i ugnssäker form eller på plåt och rosta mitt i ugn i ca 15-20 minuter. Medan potatisen svalnar så vispar du ihop fetadippen. Smula fetaost och vänd ner yoghurt och mixa fluffigt. Droppa lite olivolja över dippen och peppra gärna för extra smak. Ät som en huvudrätt tillsammans med sallad eller servera med något grillat.