Vi på Larsa älskar brunch och dukar gärna upp en blandning av såväl varma som kalla, söta och salta rätter. I vårt sortiment hittar du i princip basen till det mesta för att laga en fantastisk helgfrukost! Här har vi rostat blomkål i små bitar tills den fått riktigt med färg. Sedan har vi på chiliflakes, citronsaft och dill. Vi serverar den med vår supergoda labnehkräm och varmt pitabröd.

Ingredienser:

Gör så här:

Ställ labnehn i rumstemperatur tills den börjat mjukna lite och blanda sedan samman med vår grekiska yoghurt tills du har den konsistens du önskar.

Blomkålen: Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att ta bort blasten från blomkålen och dela den sedan i ”filéer” eller buketter – eller rosta den hel. Det gör ingenting om bitarna blir olika stora utan kör med allt på plåten. Ös på med smör och flingsalt och ställ in i ugnen till blomkålen har börjat få en fin färg, ca 20-35 minuter beroende på hur stora bitar du har.

Om du rostar en hel blomkål tar det längre tid att få den klar. Ta ut blomkålen då och då och ös den med det smälta smöret. Flytta plåten längre ner i ugnen om blomkålen börjar få för mycket färg. Blomkålen är klar när den har mjuknat och har en fin gyllenbrun färg. Servera den rostade blomkålen med vår supergoda labnehkräm och varmt pitabröd. Smaklig måltid! 

Receptet och bild är framtaget av @tuvessonskan