Quesadillas kan man fylla med allt möjligt gott, vi tycker just denna variant med en fräsch yoghurtsås tillhör favoriterna.

Quesadilla

Ingredienser

  • 8 stora tortillabröd
  • 1 pkt Larsa Feta eller Salladsost Classic
  • 2 frp mozzarella 
  • 2 dl spenat, färsk 
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 st rödlök
  • 1 st paprika
  • 1 st jalapeño
  • 1 kruka basilika
Yoghurtsås: 
  • 2 dl valfri Larsa yoghurt
  • 0,5 citron, saft
  • 2 msk dill
  • 1 krm chiliflakes (valfritt)
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Börja med att blanda ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen och låt stå svalt.
  2. Skiva därefter grönsaker och mozzarella i mindre, jämnstora bitar.
  3. Smula vitosten och mixa ihop allt i en skål.
  4. Fördela röran på fyra tortillabröd.
  5. Lägg ett bröd över toppingen och pressa med lätt hand.
  6. Stek quesadillan i lite olja på medelvärme i en stekpanna tills gyllenbrun, vänd efter ca 3 minuter.
  7. Skär i mindre bitar, ringla över yoghurtsås och servera med grönsallad.

Följ oss på Instagram!