Quesadillas kan man fylla med allt möjligt gott, vi tycker just denna variant med en fräsch yoghurtsås tillhör favoriterna.
Quesadilla
Ingredienser
- 8 stora tortillabröd
- 1 pkt Larsa Feta eller Salladsost Classic
- 2 frp mozzarella
- 2 dl spenat, färsk
- 1 dl soltorkade tomater
- 1 st rödlök
- 1 st paprika
- 1 st jalapeño
- 1 kruka basilika
Yoghurtsås:
- 2 dl valfri Larsa yoghurt
- 0,5 citron, saft
- 2 msk dill
- 1 krm chiliflakes (valfritt)
- Salt och peppar efter tycke och smak
Tillagning
- Börja med att blanda ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen och låt stå svalt.
- Skiva därefter grönsaker och mozzarella i mindre, jämnstora bitar.
- Smula vitosten och mixa ihop allt i en skål.
- Fördela röran på fyra tortillabröd.
- Lägg ett bröd över toppingen och pressa med lätt hand.
- Stek quesadillan i lite olja på medelvärme i en stekpanna tills gyllenbrun, vänd efter ca 3 minuter.
- Skär i mindre bitar, ringla över yoghurtsås och servera med grönsallad.
Följ oss på Instagram!