De här hemgjorda krispiga chipsen är försvinnande goda och är dessutom enkla att göra! Här serverar vi dem med en krämig chili och vitlöksdipp med Larsa yoghurt som huvudingrediens.

Ugnsrostade potatischips med chili och vitlöksdipp

Förberedelse: 10 min
Tillagning: 30 min
Total tid: 40 min

Ingredienser

       Potatischips:
  • 3 st potatis
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar efter tycke och smak
     

    Dipp:
  • 2 dl valfri Larsa naturell yoghurt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk örter efter smak t.ex finhackad dill
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning Potatischips

  1. Sätt ugnen på 150 °C.
  2. Tvätta potatisen och skiva tunt, helst med en mandolin eller en osthyvel.
  3. Skölj av med kallt vatten och låt droppa av ordentligt. Dutta med hushållspapper över skivorna för att ta bort överflödig vätska.
  4. Blanda samman potatis med olivolja, salt och peppar.
  5. Sprid potatisskivorna över ett ark bakplåtspapper och placera i mitten av ugnen.
  6. Ta ut plåten efter ca 20 minuter och vänd på skivorna. Grädda ytterligare 10-15 minuter eller tills chipsen är gyllenbruna.

Tillagning Dipp

  1. Blanda ihop alla ingredienser till dippen i en skål och låt stå i kylen medan chipsen gräddas.

Servering

  1. Servera chipsen när de svalnat något och dippa rikligt i den goda yoghurtdippen!

Följ oss på Instagram