Missa inte denna underbara goda äggrätten som härstammar från det turkiska köket! Det pocherade ägget ligger på en härlig yoghurtbädd, toppad med smält smaksatt smör. Avnjuts bäst med en bit rostat bröd som doppas direkt i tallriken så att alla smaker följer med i en och samma tugga. Vi har använt Larsa turkiska yoghurt men går naturligtvis lika bra med Larsa grekisk yoghurt

Tillagning: 20min
Totaltid: 20 min

Pocherat ägg

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 2 dl Larsa Turkisk yoghurt 
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk dill 
  • 25 g smör
  • 2 tsk aleppopeppar / paprikapulver / chilipeppar (välj en av dem)
  • 1 tsk torkad mynta
  • 75 g Oriental white
  • Persilja
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Blanda ihop yoghurt med hackad dill, riven vitlök, salt och peppar.
  2. Klicka yoghurten på serveringstallrikarna.
  3. Pochera därefter äggen och lägg dem försiktigt över yoghurten.
  4. Smält smöret under omröring i en kastrull.
  5. Blanda i aleppopepparn/paprikapulver/chiliflakes och smaksätt med salt och peppar.
  6. Skeda generöst över det smälta smöret över tallriken.
  7. Toppa med persilja och smula över Oriental White.

Servering

  1. Servera tillsammans med rostat bröd. 

Följ oss på Instagram!