Nybakat bröd är fantastiskt gott! Detta bröd är gjort med vår grekiska yoghurt och går fort att göra. Gott att äta som det är, doppa i hummus, tzatziki eller som vi har gjort här, toppa med Larsas labneh och grönsaker.

Pitabröd med labneh och tomat

Ingredienser

       Pitabröd:
  • 4,5 dl mjöl
  • 2 dl Larsa Grekisk Yoghurt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk valfria örter efter smak, t.ex oregano, timjan, rosmarin,
     

    Topping:
  • Larsa labneh
  • Körsbärstomater
  • Dill
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Blanda ihop ingredienserna till pitabröd i skål och knåda för hand till en slät deg.
  2. Vänd ut på mjölad yta och låt vila i 10 minuter.
  3. Dela sedan degen i 4-6 bollar beroende på hur stora bröd du vill ha.
  4. Kavla ut bollarna tunt och pensla med olivolja.
  5. Hetta upp en stek- eller grillpanna, stek brödet tills det får färg, ca 1-2 minuter per sida.

Servering

  1. Servera gärna brödet varmt. Bre på rikligt med labneh och toppa med grönsaker och dill innan servering.

Följ oss på Instagram