Nybakat bröd är fantastiskt gott! Detta bröd är gjort med vår grekiska yoghurt och går fort att göra. Gott att äta som det är, doppa i hummus, tzatziki eller som vi har gjort här, toppa med Larsas labneh och grönsaker.
Pitabröd med labneh och tomat
Ingredienser
Pitabröd:
- 4,5 dl mjöl
- 2 dl Larsa Grekisk Yoghurt
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1 msk valfria örter efter smak, t.ex oregano, timjan, rosmarin,
Topping: - Larsa labneh
- Körsbärstomater
- Dill
- Salt och peppar efter tycke och smak
Tillagning
- Blanda ihop ingredienserna till pitabröd i skål och knåda för hand till en slät deg.
- Vänd ut på mjölad yta och låt vila i 10 minuter.
- Dela sedan degen i 4-6 bollar beroende på hur stora bröd du vill ha.
- Kavla ut bollarna tunt och pensla med olivolja.
- Hetta upp en stek- eller grillpanna, stek brödet tills det får färg, ca 1-2 minuter per sida.
Servering
- Servera gärna brödet varmt. Bre på rikligt med labneh och toppa med grönsaker och dill innan servering.
Följ oss på Instagram!