Nybakat bröd kan vara bland det godaste som finns. Detta pitabröd går fort att göra och är tillagat med Larsa grekiska yoghurt samt valfria örter. Extra gott blir det med grönsaks- och Larsa Feta topping. Pitabrödet passar (även) perfekt att packa med sig till picknicken. 

Förberedelse: 20 min
Tillagning: 10 min
Total tid: 30 min

Pitabröd

Ingredienser

Pitabröd:
  • 4,5 dl mjöl
  • 2 dl Larsa Grekisk Yoghurt
  • 2 msk Larsa olivolja
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk valfria örter efter smak, ex oregano, timjan, rosmarin.
Topping:
  • 1 rödlök, liten
  • 150 g Larsa Feta
  • 1 zucchini, medelstor
  • 1 ask körsbärstomater
  • 0,5 kruka färsk mynta eller 2 msk torkad
  • 0,5 citron. saft
  • Olivolja
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Skiva zucchini, tomater och lök i tunna skivor.
  2. Pressa över citronsaft, ringla över olivolja och smaksätt med salt och peppar.
  3. Låt stå svalt i kyl.
  4. Blanda ihop ingredienserna till pitabröd i skål och knåda för hand till en slät deg.
  5. Vänd ut på mjölad yta och låt vila i 10 minuter.
  6. Dela sedan degen i 4-6 bollar beroende på hur stora bröd du vill ha.
  7. Kavla ut bollarna tunt och pensla med olivolja. Hetta upp en stek- eller grillpanna, stek brödet tills det får färg, ca 1-2 minuter per sida.

Servering

  1. Servera gärna brödet varmt.
  2. Lägg på grönsakstoppingen och smula över fetaosten innan servering. 

Följ oss på Instagram!