Det är ingen Lucia utan lussebullar! Här kommer vårt bästa recept på saftiga och fluffiga bullar. Lussekatterna har vi bakat med vår grekiska yoghurt 0% men det går utmärkt att byta ut det mot valfri Larsa yoghurt.
Förberedelse: 1h 30 min
Tillagning: 10 min
Totaltid: 1h 40 min
Lussebullar
Ingredienser
- 50 g jäst
- 125 g smör
- 5 dl mjölk
- 2,5 dl Larsa Grekisk yoghurt
- 1 g saffran (2 påsar)
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 0,5 tsk salt
- 17 dl vetemjöl (1,1 kg)
- Russin eller pärlsocker till garnering
Tillagning
- Sätt ugnen på 225°C.
- Smält smöret i en kastrull.
- Tillsätt mjölk, saffran och yoghurt och värm till 37°C.
- Smula ner jästen i en degbunke och häll degspadet över.
- Rör om tills jästen löser sig. Tillsätt socker, salt, 1 ägg och det mesta av mjölet under omrörning. Täck över och låt jäsa i 30 minuter.
- Baka ut degen till lussekatter och garnera med russin/pärlsocker.
- Låt jäsa övertäckt i ytterligare 20-30 minuter.
- Pensla med uppvispat ägg.
- Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter.
- Låt svalna under bakduk.
Följ oss på Instagram!