En härlig ljummen sallad på plåt där vi rostar fänkål och lök mjukt i ugn och serverar tillsammans med matvete, rostade hasselnötter och vitost!
Ingredienser
- 1–2 st fänkål (à ca 200-300 g)
- 1st rödlök
- 4 msk olivolja
- 4 portioner tillagat matvete
- 1 pkt Larsa Feta eller Oriental White
- 1 dl hasselnötter eller mandel
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Skär och ansa fänkål och rödlök i jämna skivor. Blanda allt med olivolja på en plåt och krydda med salt och peppar. Rosta i ugn cirka 20 – 25 minuter. Under tiden grönsakerna rostas, koka matvete enligt anvisningar, ställ åt sidan och svalna. Hetta upp en torr stekpanna rejält och lägg i hasselnötterna. Skaka om då och då.
Blanda vete med ugnsgrönsakerna och toppa med bruten vitost i bitar samt hasselnötter. Servera salladen till lax eller kött!
Följ oss på Instagram!