En härlig ljummen sallad på plåt där vi rostar fänkål och lök mjukt i ugn och serverar tillsammans med matvete, rostade hasselnötter och vitost!

Ingredienser

  • 1–2 st fänkål (à ca 200-300 g)
  • 1st rödlök
  • 4 msk olivolja
  • 4 portioner tillagat matvete
  • 1 pkt Larsa Feta eller Oriental White
  • 1 dl hasselnötter eller mandel

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C. Skär och ansa fänkål och rödlök i jämna skivor. Blanda allt med olivolja på en plåt och krydda med salt och peppar. Rosta i ugn cirka 20 – 25 minuter. Under tiden grönsakerna rostas, koka matvete enligt anvisningar, ställ åt sidan och svalna. Hetta upp en torr stekpanna rejält och lägg i hasselnötterna. Skaka om då och då.

Blanda vete med ugnsgrönsakerna och toppa med bruten vitost i bitar samt hasselnötter. Servera salladen till lax eller kött!

Följ oss på Instagram