En härlig linssallad som fungerar lika bra både som egen måltid eller som tillbehör till middagen. De gröna linserna blandas ihop med örter och citron och toppas med en härligt fluffig feta-yoghurtsås! Enkel, snabb och nyttig middag som är inspirerad av det turkiska köket.

Förberedelse: 20 min
Tillagning: 30 min
Totaltid: 50 min

Linssallad

Ingredienser

Linssallad:
  • 3 dl gröna linser
  • 0,5 pkt Larsa Feta
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 citron, saft
  • 0,5 kruka koriander
  • Salt och peppar efter tycke och smak
     

    Yoghurtsås:
  • 2,5 dl Larsa Turkisk yoghurt  
  • 0,5 pkt Larsa Feta 
  • 0,5 Citron, saften 
  • 1 vitlöksklyfta 
  • 2 msk torkad mynta 
  • 0.5 tsk Chiliflakes (valfritt) 
  • Salt och peppar efter tycke och smak 

Tillagning

  1. Koka upp linserna i en kastrull, sänk sedan till medelvärme och låt sjuda tills linserna är mjuka, tar ca 30 minuter.
  2. Sila av linserna och låt svalna.
  3. Hacka koriandern, smula fetaosten och blanda i övriga ingredienser.
  4. Vänd försiktigt ihop i en skål.
  5. Till såsen smular du fetaosten i en skål, blanda ihop väl med yoghurten och pressad vitlöksklyfta.
  6. Häll sedan i resterande ingredienser och blanda väl.

Servering

  1. Servera den nu helt perfekt ljumna linssalladen med en stor klick fetayoghurt och njut! 

Följ oss på Instagram!