Den här efterrätten är både god, nyttig och dessutom otroligt enkel att göra. Det är en sådan där dessert (eller frukost/ mellanmål för delen) som man lätt kan bjuda på både till fest och vardag och som smakmässigt får dina gäster att glädjande utropa båda åhh och ahh redan efter första tuggan. Den här lilla delikatessen brukade Matkaravan ibland servera på deras fantastiska matvandringar runt Möllan.

Ingredienser

  • 3-4 dl valfri Larsa yoghurt
  • 4 msk dadelsirap
  • 1-2 dl skalade och grovhackade pistagenötter

Gör så här:

Rör yoghurten så att den blir krämig och slät. Fördela därefter drygt 1 dl yoghurt i ett mindre glas eller kopp. Ringla dadelsirap över yoghurten och toppa med de grov hackade pistage nötterna. Servera omgående! Receptet räcker till 1 eller 2 portioner.

@molliandersson tipsade på Instagram om en variant men med grovhackade rökta mandlar istället för pistage. Det tycker vi låter helt fantastiskt gott! 

Fotograf @miriampreis