Ät tillsammans med bröd eller på en tallrik, bestäm själv! Ett bra tips är att spara lite av pistagenötterna och strö över rätten som extra krydda och dekoration när den är klar!
Ingredienser
Pistagepesto
- ½ dl basilika
- ½ dl rostade pistagenötter
- ½ dl olivolja
- 2 krm salt
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk vatten
Lammköttbullar
- 500 g lammfärs
- 1 dl panko
- 1 ägg
- 1 tsk malen spiskummin
- 2 tsk chiliflakes
- 1 dl hackad persilja
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- Olivolja
Tillbehör
- 2 st Hjärtsalladshuvuden
- 2 dl Larsa Grekisk yoghurt
- 4 st Pitabröd
- Basilika
Gör så här:
Pistagepesto
Rosta pistagenötterna snabbt i en stekpanna. Lägg därefter varmrostade pistagenötter, vitlök, basilika och salt i en mixer. Ringla över oljan och vatten och mixa tills jämn konsistens.
Lammköttbullar
Blanda färs, panko, ägg, spiskummin, chiliflakes, persilja, vitlök, salt och peppar. Rulla till ca 40 bullar (för 4 port) med oljade händer. Stek i olja tills de får fin färg.
Tillbehör
Skär gurkan i bitar. Skölj och bryt salladen i bitar. Lägg yoghurten i en skål och ringla över peston. Värm pitabröden.
Servera lammköttbullarna med pistagepesto, Larsa yoghurt, varma pitabröd, sallad och färsk basilika.