Genom att använda labneh får du en lite fylligare och mer krämig tzatsiki, perfekt för alla oss om gillar röror och såser! Granatäppelkärnorna tillför en perfekt syra och fräschhet.
Förberedelse: 20 min
Totaltid: 20 min
Tzatziki
Ingredienser
- 500 g Larsa labneh
- 0,5 st gurka
- 0,5 dl granatäppelkärnor
- 2 st vitlöksklyftor, pressade
- Dill, finhackad
- Olivolja
- Salt och peppar efter tycke och smak
Tillagning
- Börja med att riva gurkan grovt, låt det sedan stå och vätska av sig i cirka 15 minuter.
- Krama sedan ur vätskan med händerna.
- Skeda upp yoghurt i en skål och tillsätt övriga ingredienser, blanda väl och låt stå i kylskåp i cirka 30 minuter innan servering.
- Ringla över olivolja innan servering och servera som tillbehör till middagen eller som dippa.
Följ oss på Instagram!