Genom att använda labneh får du en lite fylligare och mer krämig tzatsiki, perfekt för alla oss om gillar röror och såser! Granatäppelkärnorna tillför en perfekt syra och fräschhet.

Förberedelse: 20 min
Totaltid: 20 min

Tzatziki

Ingredienser

  • 500 g Larsa labneh
  • 0,5 st gurka
  • 0,5 dl granatäppelkärnor
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • Dill, finhackad
  • Olivolja
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Börja med att riva gurkan grovt, låt det sedan stå och vätska av sig i cirka 15 minuter.
  2. Krama sedan ur vätskan med händerna.
  3. Skeda upp yoghurt i en skål och tillsätt övriga ingredienser, blanda väl och låt stå i kylskåp i cirka 30 minuter innan servering.
  4. Ringla över olivolja innan servering och servera som tillbehör till middagen eller som dippa.

Följ oss på Instagram!