Njut av en god vegetarisk bowl med olika sorters labneh! Ät den som den är eller servera som tillbehör till fisk eller kött.

Labnhe-bowl med matvete, avokado och kryddiga kikärtor

Portioner: 2
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 5 min
Totaltid: 15 min

Ingredienser

  • 2-4 st Labneh, blanda gärna olika sorter
  • 2 dl matvete, tillagad
  • 1 avokado
  • 2 dl kikärtor, förkokta
  • Polkabeta
  • 1 näve ruccolasallad
  • 1 st lime
  • Olivolja
  • Citron
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Börja med att fräsa upp kikärtorna hastigt i lite olja tillsamman en nypa spiskummin och harissa. Ställ åt sidan för att svalna
  2. Vänd ner den färdigtillrädda matveten i en stor skål
  3. Toppa därefter bowlen med ruccolasallad, avsvalnade kikärtorna och skivad avokado
  4. Dekorera din bowl med tunt skivad polkabeta ger både ett vackert och smakrikt inslag!
  5. Fräs tomatpurén med olivolja och kryddor i en kastrull på medium värme. Tillsätt vatten och låt koka upp, lägg även i buljongtärningarna
  6. Ta ut plåten ur ugnen och ta varsamt bort skalet från lök och vitlök
  7. Vänd ner tomat och lökblandningen i kastrullen, tillsätt grädde blanda jämnt med en stavmixer

Servering

Toppa till sist salladen med några labnhebollar och servera. I det här receptet har vi valt labneh naturell samt smaksatt med chili.