Vi tycker att grillade grönsaker och vår labneh är en perfekt kombination. I det här recept lägger vi morötter som är rostade al dente på en bädd av krämig labneh och toppar med olivolja och chiliflakes. Under sommarmånaderna kan morötterna med fördel förberedas ute på grillen.

Förberedelse: 10 min
Tillagning: 30 min
Totaltid: 40 min

Labneh

Ingredienser

  • 3 dl Larsa labneh
  • 250 g morötter
  • 2 msk Larsa olivolja
  • Dill
  • Chiliflakes
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala sedan morötterna och skär dem till önskad storlek.
  3. Lägg dem i en ugnsform, ringla över olivolja, salta och peppra.
  4. Blanda väl och rosta i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter beroende på storlek.
  5. Skeda upp den avrunna yoghurten på en tallrik och lägg över morötterna.
  6. Ringla över olivolja, strö på chiliflakes för hetta och garnera med dill. 

Följ oss på Instagram