En underbar smak (och färg) rik lunchmacka där vår krämiga, gräddiga Labneh skapar en magisk smakkombo tillsammans med sötman i de saffransrostade grönsakerna! Blir om möjligt extra gott med hembakat bröd!

Förberedelse: 15 min
Förberedelse: 30 min
Totaltid: 45 min

Labneh

Ingredienser

  • 4 skivor surdegsbröd
  • 2 dl Larsa labneh
  • 10-15 st körsbärstomater
  • 2 st paprikor (röda eller gula)
  • En nypa saffranstrådar
  • 1 st vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 3 msk Olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • Nötter (ex. pinjenötter)
  • Mynta
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Värm ugnen till 200 °C.
  2. Blanda samman olivolja, vitlök, saffran, balsamvinäger, salt och peppar i en liten skål.
  3. Skär paprikan i stavar, behåll tomaterna hela.
  4. Ringla över olivoljeblandningen och blanda samman så allt tar smak.
  5. Lägg över blandningen i en ugnsform och rosta i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Sätt på grillfunktionen de sista 10 minuterna.
  6. Torrrosta under tiden nötterna på hög värme i en torr panna, bara så de får lite färg.
  7. Rosta surdegsbröd och bred på ett lagom tjockt lager av Larsas labneh.
  8. Skeda varsamt över grönsakerna och toppa med nötterna.
  9. Vill man piffa till ytterligare så kan man garnera med färsk mynta, blir inte bara vackert, utan höjer även smakerna ytterligare.

Följ oss på Instagram!