Tips på en fantastiskt god förrätt som dessutom är otroligt enkel att förbereda. Vi serverar kronärtskockan lätt avsvalnad och tillsammans med yoghurtsmör som smälter in i kockan, en delikatess! Vill man piffa till smöret ytterligare så kan man tillsätta örter efter smak.
Förberedelse: 20 min
Tillagning: 1 h
Totaltid: 1h 20 min
Kronärtskocka
Ingredienser
- 1 st kronärtskocka
- 0,5 st citron
- Salt
Yoghurtsmör: - 70 g Larsa grekisk yoghurt
- 85 g smör
- Salt efter tycke och smak
Tillagning
- Skölj av kronärtskockan och bryt av stjälken.
- Koka upp saltat vatten i en kastrull tillsammans med några skivor citron.
- Sänk sedan till medelvärme och lägg i kockorna, sätt en mindre tallrik över så att kockan håller sig under vattnet.
- Koka upp i cirka en timme, tills kockan är mjuk och bladen lätt går att ta av.
- Ta upp ur vattnet och ställ upp och ner en stund så att den får rinna av innan servering.
- Vispa ihop rumstempererad smör med salt tills det blir mjukt, vispa sedan ner yoghurten.
- Klicka ut yoghurtsmöret på plastfolie, rulla ihop och vrid åt ändarna.
- Lägg smöret i kylen, ta fram det innan servering.