Tips på en fantastiskt god förrätt som dessutom är otroligt enkel att förbereda. Vi serverar kronärtskockan lätt avsvalnad och tillsammans med yoghurtsmör som smälter in i kockan, en delikatess! Vill man piffa till smöret ytterligare så kan man tillsätta örter efter smak.

Förberedelse: 20 min
Tillagning: 1 h
Totaltid: 1h 20 min

Kronärtskocka

Ingredienser

  • 1 st kronärtskocka
  • 0,5 st citron
  • Salt
     

    Yoghurtsmör:
  • 70 g Larsa grekisk yoghurt
  • 85 g smör
  • Salt efter tycke och smak

Tillagning

  1. Skölj av kronärtskockan och bryt av stjälken.
  2. Koka upp saltat vatten i en kastrull tillsammans med några skivor citron.
  3. Sänk sedan till medelvärme och lägg i kockorna, sätt en mindre tallrik över så att kockan håller sig under vattnet.
  4. Koka upp i cirka en timme, tills kockan är mjuk och bladen lätt går att ta av.
  5. Ta upp ur vattnet och ställ upp och ner en stund så att den får rinna av innan servering.
  6. Vispa ihop rumstempererad smör med salt tills det blir mjukt, vispa sedan ner yoghurten.
  7. Klicka ut yoghurtsmöret på plastfolie, rulla ihop och vrid åt ändarna.
  8. Lägg smöret i kylen, ta fram det innan servering.