Den här julkransen med grönsaker är ett fint tillskott till julbordet, både fint att se på och gott att äta.
Tillagning: 20 min
Totaltid: 20 min
Julkrans
Ingredienser
Krans:
- 100 g färsk grönkål
- Körsbärstomater
- 0,5 st citron
- 3 msk olivolja
- Larsa fetaost
- Salt och peppar efter tycke och smak
Dipp: - 2 dl valfri Larsa yoghurt
- 0,5 pkt Larsa fetaost eller getost
- Salt och peppar efter tycke och smak
Tillagning
- Ansa de grova stjälkarna från grönkålen, skölj dem och lägg i en skål.
- Tillsätt olivolja, citronsaft, salt och peppar och massera i några minuter, eller tills den mjuknar.
- Placera grönkålen så den bildar formen av en krans på en rund tallrik men lämna ett tomrum i mitten för dippen.
- Skär tomaterna i halvor, placera på kålen och smula över lite av fetaosten.
- Mosa fetaosten med baksidan av en gaffel i en liten skål och blanda samman med yoghurten.
- Smaka av med salt och peppar.
Följ oss på Instagram!