Den här härligt gula, smakrika indiska kycklinggryta får perfekt balans tack vare syran från vår yoghurt. De goda smakerna i grytan förstärks ytterligare när man kompletterar med klassiska tillbehör och inte minst en välkyld Mango Lassi att dricka till.

Tillagning: 45 min
Total tid: 45 min

Kycklinggryta

Ingredienser

  • 400g kycklinglårfilé
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl Larsa yoghurt
  • 1 msk Garam masala
  • 1 msk curry 
  • 2 tsk koriander
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 msk sambal oelek
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk smör
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 msk tomatpuré
  • 2,5 dl vatten
  • 3 msk Mango Chutney
  • Salt och peppar efter tycke och smak  

Tillagning

Kycklinggryta 
  1. Vänd ner 3 msk Mango Chutney i cirka 2 dl yoghurt och ställ åt sidan.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med kryddblandningen (garam masala, curry, spiskummin, koriander, salt och peppar) blanda väl så allt tar smak.
  3. Skala och hacka lök och vitlök fint.
  4. Stek därefter kycklingen i smör och olja, lägg åt sidan.
  5. Fräs lök och vitlök tills de mjuknat, vänd ner ingefära och tomatpuré, sambal oelek och fräs ytterligare någon minut.
  6. Tillsätt kycklingbitarna och vatten, låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
  7. Ta kycklinggrytan från plattan och vänd därefter ner Grekisk yoghurt.
  8. Smaka av kycklinggrytan med salt och peppar.

Servering

  1. Servera tillsammans med ris, Naanbröd, Mango chutneysås och sist men inte minst en välkyld Mango Lassi.

Följ oss på Instagram!