Den här härligt gula, smakrika indiska kycklinggryta får perfekt balans tack vare syran från vår yoghurt. De goda smakerna i grytan förstärks ytterligare när man kompletterar med klassiska tillbehör och inte minst en välkyld Mango Lassi att dricka till.
Tillagning: 45 min
Total tid: 45 min
Kycklinggryta
Ingredienser
- 400g kycklinglårfilé
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 4 dl Larsa yoghurt
- 1 msk Garam masala
- 1 msk curry
- 2 tsk koriander
- 2 tsk mald spiskummin
- 2 tsk gurkmeja
- 2 msk sambal oelek
- 2 msk rapsolja
- 2 msk smör
- 2 msk riven ingefära
- 2 msk tomatpuré
- 2,5 dl vatten
- 3 msk Mango Chutney
- Salt och peppar efter tycke och smak
Tillagning
Kycklinggryta
- Vänd ner 3 msk Mango Chutney i cirka 2 dl yoghurt och ställ åt sidan.
- Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med kryddblandningen (garam masala, curry, spiskummin, koriander, salt och peppar) blanda väl så allt tar smak.
- Skala och hacka lök och vitlök fint.
- Stek därefter kycklingen i smör och olja, lägg åt sidan.
- Fräs lök och vitlök tills de mjuknat, vänd ner ingefära och tomatpuré, sambal oelek och fräs ytterligare någon minut.
- Tillsätt kycklingbitarna och vatten, låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
- Ta kycklinggrytan från plattan och vänd därefter ner Grekisk yoghurt.
- Smaka av kycklinggrytan med salt och peppar.
Servering
- Servera tillsammans med ris, Naanbröd, Mango chutneysås och sist men inte minst en välkyld Mango Lassi.
Följ oss på Instagram!