De här honungsrostade morötterna får en god rund smak som förstärks med lite ingefära, sesamfrön och vitlökssås. Ett perfekt tillbehör till vilken middag som helst. Blir även ett färgglatt inslag på matbordet! Vi strör gärna över lite chiliflakes vid serveringen beroende på vad som serveras till! Prova dig fram!

Ingredienser:

  • 500 g morötter
  • 4 msk olivolja
  • 2 tsk vinäger
  • 2 msk ingefära, hackad
  • 2 msk flytande honung
  • 2 dl Larsa yoghurt, gärna äkta grekisk filtrerad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Svarta sesamfrön
  • Salt, peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C. Skala morötterna och dela dem på längden, gärna två gånger om de är stora. Lägg morötterna i en ugnssäker plåt eller form och pensla över olivolja, honung, strö över den hackade ingefäran och eventuellt chiliflakes. Salta och peppra efter tycke och smak. Rosta mitt i ugnen ca 15 min eller till morötterna är mjuka. Rör ihop vitlökssåsen medan morötterna är i ugnen. Vänd ner pressad vitlök i Larsa äkta grekiska yoghurt, smaka av med lite salt och peppar. Garnera de ugnsrostade lagom mjuka morötterna med svarta sesamfrön och servera genast med den goda vitlökssåsen.