Len och krämig Grekisk yoghurt tillsammans med hemmalagad jordgubbssylt är något av de godaste vi vet! En hemmagjord jordgubbssylt gör du enkelt och snabbt när du vill under året på frysta jordgubbar. I det här snabba receptet behövs inga konserveringsmedel och du kan själv styra lite över mängden socker. Servera sylten ljummen tillsammans med en skål med äkta Grekisk yoghurt!

Tillagning: 25 min
Total tid: 25 min

Jordgubbssylt

Ingredienser

  • 500g djupfrysta jordgubbar
  • 2 dl syltsocker
  • Valfri Larsa yoghurt, men vi föredrar Äkta Grekisk 10%

Tillagning

  1. Lägg bären i en kastrull tillsammans med sockret och koka i 10–15 minuter.
  2. Mosa jordgubbarna vartefter med en gaffel, du kan naturligtvis även behålla dem hela.
  3. Skeda upp sylten i en väldiskad burk.
  4. Förslut och förvara svalt. Utan konserveringsmedel håller sig sylten i en till två veckor i kylskåpet.

Följ oss på Instagram!