På många sätt påminner grillost om halloumi och har samma användningsområden, även om grillosten har en aningen mjukare konsistens, smaken är mild och gräddig eftersom den enbart tillverkas av komjölk. Ett tips för att lyckas som bäst med tillagningen är att steka den hel eller halv, istället för i tunna skivor. Om du vill kan du marinera med pressad vitlök, olivolja och salvia innan annars lägger du den bara i stekpannan och låter den steka i olivolja tills den är gyllene och knaprig på utsidan – och mjuk på insidan. Sedan skär du upp den i önskad form

Helstekt Grillost

Portioner: 2
Förberedelse: 5 min
Tillagning: 15 min
Totaltid: 20 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Ta ut osten ur förpackningen, skölj av i rinnande vatten
  3. Pressa den något med hushållspapper för att få bort så mycket vätska som möjligt
  4. Hetta upp en stekpanna med olja och smör, lägg i osten och bryn ca 2 min på varje sida så den får bra stekyta
  5. Lägg därefter grillost i en ugnsform
  6. Lägg ytterligare en klick smör ovanpå och sätt in förvärmd ugnen ca 15-20 min.

Receptet är framtaget av @tuvessonskan    

Följ oss på Instagram