Hasselbacksbetor som fått stå till sig i ugn och serveras tillsammans med en vitostkräm skapar en ljuvlig kombination som förrätt eller som tillbehör till annat. Bara gör det, du kommer inte att ångra dig!

Förberedelse: 15 min
Tillagning: 50 min
Totaltid: 1h 5 min

Vitostkräm

Ingredienser

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skåra betorna i tunna skivor men se till att de håller ihop i bottnen.
  3. Lägg därefter betorna i en smord ugnssäker form.
  4. Ringla över olivolja, vänd runt och salta.
  5. Ugnsrosta i cirka 45 minuter, ös med lite olivolja eller extra smör lite då och då.
  6. Betorna ska få lite färg och vara mjuka rakt igenom. Känn med en sticka att den är mjuk rakt igenom.
  7. Strö över timjan och rosmarin och ringla honung över.

Vitostkräm

  1. Mosa vitosten med en gaffel.
  2. Tillsätt 1 msk yoghurt.
  3. Mixa ostblandningen slät med stavmixer.
  4. Smaksätt gärna med en nypa vit- eller svartpeppar.
  5. Tips! Om du har mixat krämen lite för länge så att den har blivit för lös i konsistensen, ställ in den i kylen ett tag så blir den fastare

Servering

  1. Servera med vitostkräm. Toppa gärna ytterligare med färska örter.

Följ oss på Instagram!