Här tipsar vi om en enkel, smakrik och matig halloumisallad med matvete. Salladen är lika god ljummen som kall och kan förberedas dagen innan. Passar perfekt som lunchlåda!

Förberedelse: 15 min
Tillagning: 15 min
Totaltid: 30 min

Halloumisallad

Ingredienser

  • 1 pkt Larsa Halloumi
  • 2 dl matvete
  • 100 g grönbladig salladsmix 
  • 1 dl granatäpplekärnor
  • Olivolja
  • 0,5 citron  
  • Salt och peppar efter tycke och smak
     

    Äppeltzatziki:
  • 2 dl valfri Larsa yoghurt
  • 1-2 st äpple, gärna syrligt t.ex. granny smith 
  • 1 st vitlöksklyfta (valfritt)
  • Persilja
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Börja med att tillreda äppeltzatzikin. Riv äpplet grovt, hacka persiljan smått och pressa i vitlöksklyftan.
  2. Vänd samman allt med yoghurt. Salta och peppra och ställ i kylskåp i minst 30 minuter.
  3. Koka upp matvete enligt förpackningens instruktioner.
  4. Ställ åt sidan och låt svalna.
  5. Skär upp halloumi i skivor och stek i olja, tills båda sidor är gyllenbruna och skär upp till önskad storlek.
  6. Vänd ner matvete, halloumi, granatäpplekärnor och alla grönsaker i en skål.
  7. Ringla över olivolja, pressa över citronsaften, salta och peppra.
  8. Blanda försiktigt så att allt tar smak.

Servering

  1. Servera med en stor klick, fräsch äppeltzatziki.

Följ oss på Instagram