Här tipsar vi om en enkel, smakrik och matig halloumisallad med matvete. Salladen är lika god ljummen som kall och kan förberedas dagen innan. Passar perfekt som lunchlåda!
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 15 min
Totaltid: 30 min
Halloumisallad
Ingredienser
- 1 pkt Larsa Halloumi
- 2 dl matvete
- 100 g grönbladig salladsmix
- 1 dl granatäpplekärnor
- Olivolja
- 0,5 citron
- Salt och peppar efter tycke och smak
Äppeltzatziki: - 2 dl valfri Larsa yoghurt
- 1-2 st äpple, gärna syrligt t.ex. granny smith
- 1 st vitlöksklyfta (valfritt)
- Persilja
- Salt och peppar efter tycke och smak
Tillagning
- Börja med att tillreda äppeltzatzikin. Riv äpplet grovt, hacka persiljan smått och pressa i vitlöksklyftan.
- Vänd samman allt med yoghurt. Salta och peppra och ställ i kylskåp i minst 30 minuter.
- Koka upp matvete enligt förpackningens instruktioner.
- Ställ åt sidan och låt svalna.
- Skär upp halloumi i skivor och stek i olja, tills båda sidor är gyllenbruna och skär upp till önskad storlek.
- Vänd ner matvete, halloumi, granatäpplekärnor och alla grönsaker i en skål.
- Ringla över olivolja, pressa över citronsaften, salta och peppra.
- Blanda försiktigt så att allt tar smak.
Servering
- Servera med en stor klick, fräsch äppeltzatziki.
Följ oss på Instagram!