Världens bästa topping till nystekt grillost är granatäppelkärnor. Sött och lite syrligt möter salt och gräddigt. En snabb och enkel rätt som inte bara är vacker att titta på. De syrliga kärnorna lyfter och mildrar sältan i den nystekta osten. 

Ingredienser

Gör så här:

Skär en grillost i stavar eller skivor, skölj och torka hastigt av. Tänk på att skivorna måste vara jämntjocka. heta upp en stekpanna och droppa ner olivolja och en klick smör, det behövs inte mycket. Stek eller grilla osten på båda sidor tills den är gyllenbrun, brukar ta cirka 2 minuter på varje sida. Lägg upp på fat och strö rikligt med smaragd röda granatäppelkärnor över. Grillosten ska serveras nystekt eller grillad. Ett tips, denna rätt blir om möjligt ännu godare med en näve hackad pistage. 

TIPS: Granatäpplekärnorna tar du lättast isär genom att bryta granatäpplet och pilla ut kärnorna under vattenytan.