Persika på grillen blir både saftigt, sött och gott! Servera dem tillsammans med brynt smör och en riklig klick av fluffig yoghurtgrädde. Toppa med pistagenötter och citronmeliss så blir det även vackert för ögat!

Förberedelse: 15 min
Tillagning: 10 min
Totaltid: 25 min

Yoghurtgrädde

Ingredienser

  • 4 st persikor eller nektariner
  • 1 dl Larsa Grekisk Yoghurt
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st lime, skal och saft
  • 25 g smör
  • 3 msk farinsocker (eller honung)
  • Pistagenötter 
  • Citronmeliss

Tillagning

  1. Hetta upp grillen.
  2. Dela persikan på mitten, ta ut kärnan och pensla snittytan med smält smör och socker.
  3. Grilla persikahalvorna med snittytan mot grillgallret i cirka 3-5 minuter tills de får en fin färg och sockret karamelliserats.
  4. Bryn lite extra smör och ös över de varma persikorna vid servering.
  5. Vispa grädden tills den blir fluffig, vänd ner yoghurt tillsammans med saften och skalet från lime och blanda varsamt.
  6. Klicka över på persikahalvorna.

Följ oss på Instagram!