Granola cookies toppade med yoghurt från Larsa och bär, dessa måste du bara prova! Perfekt att servera till helgen eller varför inte briljera med på brunchen?

Granola cookies toppade med grekisk yoghurt & bär

Tillagning: 20 min
Total tid: 20 min

Ingredienser

  • 2 – 3 dl Larsa yoghurt
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl blandade nötter
  • 1 msk chiafrön
  • 2 msk riven kokos
  • 2 msk solroskärnor
  • 2 msk pumpakärnor
  • 2 msk kokosolja
  • 2 msk honung /agavesirap
  • Färska bär till topping

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. Blanda havregryn, nötter och frön med en stavmixer eller matberedare.
  3. Smält kokosolja lätt i micro eller över ett vattenbad.
  4. Tillsätt honung/agavesirap och vänd ner. Mixa ytterligare några sekunder.
  5. Klicka ut i formar eller direkt på bakplåtspapper.
  6. Baka i ugn i ca 8–10 minuter. När kanterna fått en lätt brun färg är de klara.

Servering

  1. När kakorna svalnat klickar du ut god grekisk yoghurt. Toppa med frukt och bär.

Följ oss på Instagram