Nygräddade, gyllenbruna pannkakor till frukost får de flesta (om inte alla) morgontrötta på glatt humör! Här toppar vi dem med en blandning av yoghurt och bär.
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 15 min
Totaltid: 30 min
Frasiga pannkakor
Ingredienser
Pannkakor:
- 5 dl mjölk
- 1 dl kolsyrat vatten
- 3 – 3,5 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 1 krm salt
- Smör till stekning
Topping: - 2 dl valfri Larsa yoghurt
- 1 dl hallon
- 0,5 msk florsocker (valfritt)
Tillagning
- Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop till en slät smet.
- Vispa sedan i resten av mjölken och äggen.
- Rör i kolsyrat vatten och låt stå i kylskåp i minst 30 minuter så att de sväller.
- Förbered toppingen under tiden. Mosa hallon med baksidan av en gaffel och tillsätt yoghurt, florsocker och blanda ihop med en sked.
- Låt stå i kylskåpet medan pannkakorna steks gyllenbruna i smör.
- Klicka över den goda hallonyoghurten på de frasiga pannkakorna, garnera med färska nötter och bär och njut av en god stund.
Följ oss på Instagram!