Nygräddade, gyllenbruna pannkakor till frukost får de flesta (om inte alla) morgontrötta på glatt humör! Här toppar vi dem med en blandning av yoghurt och bär.

Förberedelse: 15 min
Tillagning: 15 min
Totaltid: 30 min

Frasiga pannkakor

Ingredienser

Pannkakor:
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl kolsyrat vatten
  • 3 – 3,5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 krm salt
  • Smör till stekning
     

    Topping:
  • 2 dl valfri Larsa yoghurt
  • 1 dl hallon
  • 0,5 msk florsocker (valfritt)

Tillagning

  1. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop till en slät smet.
  2. Vispa sedan i resten av mjölken och äggen.
  3. Rör i kolsyrat vatten och låt stå i kylskåp i minst 30 minuter så att de sväller.
  4. Förbered toppingen under tiden. Mosa hallon med baksidan av en gaffel och tillsätt yoghurt, florsocker och blanda ihop med en sked.
  5. Låt stå i kylskåpet medan pannkakorna steks gyllenbruna i smör.
  6. Klicka över den goda hallonyoghurten på de frasiga pannkakorna, garnera med färska nötter och bär och njut av en god stund.

Följ oss på Instagram