Detta recept på frasig pankopanerad fetaost med kryddig honung passar perfekt till att servera som snacks innan middag. Frasig på utsidan och med varm, mjuk ost på insidan är den svår att motstå och lär försvinna fort! Den kryddiga honungen tar smakerna till nya höjder. Servera med en fräsch sallad eller ät med en bit bröd.

Förberedelse: 15 min
Tillagning: 10 min
Totaltid: 25 min

Fetaost

Ingredienser

  • 2 pkt Larsa Feta
  • 1,5 dl pankoströbröd
  • 0,5 dl vetemjöl 
  • 1 ägg
  • 0,5 dl honung
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk örter (t.ex timjan/rosmarin)
  • Olja

Tillagning

  1. Börja med att ta fram tre djupa tallrikar, vispa ägget i ena och använd de andra två till mjöl och panko.
  2. Ta ut fetaosten ur förpackningen och badda torr med hushållspapper.
  3. Doppa sedan fetan först i ägg, sedan i mjöl, i ägg igen och sist i panko.
  4. Värm upp en stekpanna på medelvärme tillsammans med rikligt med olja.
  5. Lägg i fetaosten och stek gyllenbrun på varje sida.
  6. Blanda ihop honung med peppar och örterna i en liten skål.
  7. Lägg upp fetaosten på ett fat och ringla honungsörtblandningen över osten.
  8. Avnjut tillsammans med en fräsch sallad eller en bit bröd.

Följ oss på Instagram!