När äpplen bakas i ugn händer något magiskt med smaken. Passa på i skördetid när det finns gott om svenska höstmogna äpplen! Den som älskar vanilj eller kardemumma smaksätter yoghurtgrädden med 2 kryddmått vaniljfrön alternativt 1 tsk stött kardemumma.

Ugnsbakade äpplen med yoghurtgrädde

Portioner: 4
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 45 min
Totaltid: 55 min

Ingredienser

  • 1 bägare Larsa yoghurt
  • 1 dl grädde
  • 4 äpplen
  • 4 msk socker
  • 25 g smör
  • 1 dl rostade hasselnötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Halvera äpplena, kärna ur dem och baka i ugn tillsammans med smör, socker och lite kanel på i ca 45 minuter
  3. Vispa 1-1,5 dl grädde lätt och vänd därefter i 1 dl Larsa Grekisk yoghurt
  4. Smaksätt gärna med lite mortlad kardemumma och florsocker

Servering

Häll rikligt med yoghurtgrädden över de bakade äpplena och servera med rostade hasselnötter

Receptet och bild är framtaget av @tuvessonskan  

Följ oss på Instagram