När äpplen bakas i ugn händer något magiskt med smaken. Passa på i skördetid när det finns gott om svenska höstmogna äpplen! Den som älskar vanilj eller kardemumma smaksätter yoghurtgrädden med 2 kryddmått vaniljfrön alternativt 1 tsk stött kardemumma.
Ugnsbakade äpplen med yoghurtgrädde
Portioner: 4
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 45 min
Totaltid: 55 min
Ingredienser
- 1 bägare Larsa yoghurt
- 1 dl grädde
- 4 äpplen
- 4 msk socker
- 25 g smör
- 1 dl rostade hasselnötter
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 °C.
- Halvera äpplena, kärna ur dem och baka i ugn tillsammans med smör, socker och lite kanel på i ca 45 minuter
- Vispa 1-1,5 dl grädde lätt och vänd därefter i 1 dl Larsa Grekisk yoghurt
- Smaksätt gärna med lite mortlad kardemumma och florsocker
Servering
Häll rikligt med yoghurtgrädden över de bakade äpplena och servera med rostade hasselnötter
Receptet och bild är framtaget av @tuvessonskan
Följ oss på Instagram!