En lätt sommarlunch eller middag. Enkel att förbereda de dagar man inte orkar stå länge i köket och som dessutom är urgod! Laxen kan ersättas med grillad/stekt hallumi och så önskas och blir minst lika god.
Förberedelse: 20 min
Totaltid: 20 min
Bulgur
Ingredienser
- 2 dl finkornig bulgur
- 4 dl vatten
- 0,5 dl valfri Larsa yoghurt
- 125 g körsbärstomater
- En näve spenat
- En näve ruccola
- Mynta
- Dill
- 0,5 citron
- Salt och peppar efter tycke och smak
Tillagning
- Börja med att koka upp vattnet.
- Lägg bulgur i en skål och häll det heta vattnet över, tillsätt salt och blanda väl.
- Täck över och låt svälla, fluffa till det med en gaffel när allt vatten absorberats och låt svalna.
- Skär under tiden grönsakerna och hacka dillen och myntan till önskad storlek och blanda samman alltihop med bulgur.
- Pressa över citron, salta, peppra och klicka över vår underbara yoghurt.
- Avnjut tillsammans med varmrökt lax och en iskall Ayran!
Följ oss på Instagram!