En lätt sommarlunch eller middag. Enkel att förbereda de dagar man inte orkar stå länge i köket och som dessutom är urgod! Laxen kan ersättas med grillad/stekt hallumi och så önskas och blir minst lika god.

Förberedelse: 20 min
Totaltid: 20 min

Bulgur

Ingredienser

  • 2 dl finkornig bulgur
  • 4 dl vatten
  • 0,5 dl valfri Larsa yoghurt
  • 125 g körsbärstomater
  • En näve spenat
  • En näve ruccola
  • Mynta
  • Dill
  • 0,5 citron
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Börja med att koka upp vattnet.
  2. Lägg bulgur i en skål och häll det heta vattnet över, tillsätt salt och blanda väl.
  3. Täck över och låt svälla, fluffa till det med en gaffel när allt vatten absorberats och låt svalna.
  4. Skär under tiden grönsakerna och hacka dillen och myntan till önskad storlek och blanda samman alltihop med bulgur.
  5. Pressa över citron, salta, peppra och klicka över vår underbara yoghurt.
  6. Avnjut tillsammans med varmrökt lax och en iskall Ayran!

Följ oss på Instagram!