Ett enkelt recept där vår svala grekiska yoghurt blir ett perfekt komplement till bakad sötpotatis. Om du gillar hetta är det gott att pudra på lite chilipulver eller chiliflakes också. Gott och lättlagat, precis som vi gillar det!

Bakad sötpotatis med kikärtsröra

Portioner: 4
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 60 min
Totaltid: 75 min

Ingredienser

  • 4 st sötpotatisar (små)
  • 2 dl kokta kikärtor, avsköljda och avrunna
  • 1,5 – 2 dl Larsa yoghurt, turkisk eller grekisk
  • 0,5 dl grovhackade valnötter
  • 2 – 3 tsk ljus tahini,
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 tsk spiskummin
  • Salt och grovmalen svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 °C
  2. Picka sötpotatisarna med en gaffel. Baka sötpotatisen på 175 grader varmluft tills de börjat mjukna (cirka 45-60 minuter)
  3. Under tiden mosar du kikärtorna lätt med en gaffel
  4. Blanda i Larsas grekiska yoghurt, grovhackade valnötter, tahini, finhackad vitlöksklyfta
  5. Krydda med spiskummin, salt och peppar.
  6. Ta ut de bakade sötpotatisarna och fyll med yoghurtröran

Servering

Toppa med lite flytande honung, mynta, extra hackade valnötter och ringla även över en god olivolja.

Recept och bild av @tuvessonskan