Ett enkelt recept där vår svala grekiska yoghurt blir ett perfekt komplement till bakad sötpotatis. Om du gillar hetta är det gott att pudra på lite chilipulver eller chiliflakes också. Gott och lättlagat, precis som vi gillar det!

Ingredienser

  • 4 st sötpotatisar (små)
  • 2 dl kokta kikärtor, avsköljda och avrunna
  • 1,5 – 2 dl Larsa yoghurt, gärna äkta grekisk filtrerad
  • 0,5 dl grovhackade valnötter
  • 2 – 3 tsk ljus Larsa tahini,
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 tsk spiskummin
  • Salt och grovmalen svartpeppar

Gör så här:

Picka sötpotatisarna med en gaffel. Baka sötpotatisen på 175 grader varmluft tills de börjat mjukna. Hur lång tid det tar beror på hur stora sötpotatisar du använder, men ungefär 45-60 minuter. Under tiden mosar du kikärtorna lätt med en gaffel. Blanda i Larsas grekiska yoghurt, grovhackade valnötter, tahini, finhackad vitlöksklyfta. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Ta ut de bakade sötpotatisarna och fyll med yoghurtröran. Toppa med lite flytande honung, mynta, extra hackade valnötter och ringla även över en god olivolja.

Bakad sötpotatis med kikärtsröra och bild är framtaget av @tuvessonskan