Byt ut en gurka mot äpple i din grekiska tzatziki och vi lovar en positiv överraskning! Servera äppeltzatzikin som tillbehör till kött eller fågel.

Ingredienser 

  • 3 dl Larsa Grekisk Yoghurt
  • 1 msk Majonnäs
  • 1 äpple, fast och syrligt
  • 1 vitlöksklyfta
  • Dill
  • Salt och peppar

Gör tzatziki så här: 

Blanda yoghurt luftigt, mortla eller pressa ned vitlök och majonnäs. Krydda med salt och peppar. Skär äpplet i mindre tärningar. Vänd ner i yoghurtblandningen och toppa med lite dill. 

Runt Östra Medelhavet och Mellanöstern lagar man mat mer på känsla än med exakta måttangivelser och varje maträtt, varje ingrediens har sin historia. Vi vill likt denna tradition uppmana dig som lagar våra recept att smaka dig fram. Måtten som anges är därför inte exakta. Känn istället efter själv hur mycket eller lite du vill att något ska smaka!
Följ ditt hjärta, här finns inga regler bara goda smaker!