En mjuk och saftig äppelkaka som är lätt att tycka om! Servera till fikat med en klick yoghurtgrädde för vardagslyx.

Äppelkaka med kanel och yoghurtgrädde

Förberedelse: 20 min
Tillagning: 45 min
Totaltid: 1h 5 min

Ingredienser

       Äppelkaka:
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl valfri Larsa naturell yoghurt
  • 1 st ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 – 3 st äpplen (vi gillar Ingrid Marie)
  • 2 msk socker
  • 1 msk kanel
       Yoghurtgrädde:

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. Vispa ihop socker och smör till en jämn smet.
  3. Vispa i ägg och yoghurt.
  4. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver. Sikta sedan ner blandningen i smeten och rör ihop till en slät smet.
  5. Smöra och bröa en rund ugnsform, ca 24 i diameter och häll i smeten.
  6. Skär äpplena i jämna klyftor, blanda ihop kanel och socker och vänd äppelskivorna i kanelblandningen så att varje sida är täckt av blandningen.
  7. Tryck ner äppelskivorna i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
  8. Vispa upp grädden och vänd därefter ner yoghurt.

Servering

  1. Servera kakan med en rejäl klick yoghurtgrädde.

Följ oss på Instagram