En mjuk och saftig äppelkaka som är lätt att tycka om! Servera till fikat med en klick yoghurtgrädde för vardagslyx.
Äppelkaka med kanel och yoghurtgrädde
Förberedelse: 20 min
Tillagning: 45 min
Totaltid: 1h 5 min
Ingredienser
Äppelkaka:
- 125 g rumsvarmt smör
- 4 dl vetemjöl
- 1,5 dl strösocker
- 1 dl valfri Larsa naturell yoghurt
- 1 st ägg
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 – 3 st äpplen (vi gillar Ingrid Marie)
- 2 msk socker
- 1 msk kanel
Yoghurtgrädde:
- 1,5 dl valfri Larsa naturell yoghurt
- 1,5 dl vispgrädde
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 °C.
- Vispa ihop socker och smör till en jämn smet.
- Vispa i ägg och yoghurt.
- Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver. Sikta sedan ner blandningen i smeten och rör ihop till en slät smet.
- Smöra och bröa en rund ugnsform, ca 24 i diameter och häll i smeten.
- Skär äpplena i jämna klyftor, blanda ihop kanel och socker och vänd äppelskivorna i kanelblandningen så att varje sida är täckt av blandningen.
- Tryck ner äppelskivorna i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
- Vispa upp grädden och vänd därefter ner yoghurt.
Servering
- Servera kakan med en rejäl klick yoghurtgrädde.
Följ oss på Instagram!