Turkisk Yoghurt

Turkisk yoghurt är en otroligt läcker och hälsosam mejeriprodukt som har blivit alltmer populär runtom i världen. Med sin krämiga konsistens och syrliga smak är det svårt att inte älska denna läckra yoghurt. Idag används turkisk yoghurt i alla sammanhang och till alla sorters måltider. Endast fantasin sätter stopp för möjligheterna.

Turkisk yoghurt – näringsrik och hälsosam

Turkisk yoghurt är väldigt näringsrik i relation till vanlig yoghurt. Det allmänna intresset för hälsosam mat har på senare år ökat markant och intresset för denna yoghurt har därmed växt. Denna krämiga yoghurt är full av protein och innehåller mängder av nyttig probiotika som stärker din matsmältning och ditt immunförsvar. Dessutom är den rik på kalcium, vilket stärker dina ben och tänder.

Mångsidighet och oändliga möjligheter med turkisk yoghurt

Turkisk yoghurt är även en väldigt mångsidig produkt. Du kan använda yoghurten i och till allt från frukost och mellanmål, kalla såser, milda röror, smoothies och bakverk till sallader och dippsåser. Yoghurten är också en utmärkt ersättning för gräddfil eller majonnäs i maträtter som kräver en krämig konsistens. Men inte nog med det, Larsa Turkisk Yoghurt 10% smakar även perfekt som den är, eller bara tillsätt lite frukt och bär.

Turkisk yoghurt 10 % – för alla tillfällen

Om du ännu inte har provat turkisk yoghurt, är det dags att göra det nu! Det är en hälsosam, mångsidig och utsökt mejeriprodukt som passar perfekt för alla tillfällen. Och om du redan är en turkisk yoghurt-entusiast, varför inte prova att göra din egen hemma för en ännu mer autentisk upplevelse?

Naturell yoghurt från Larsa

Larsa Turkisk Yoghurt är en tjock, gräddig och mild naturell turkisk yoghurt som passar till en uppsjö av rätter, i matlagning eller låt den bara avnjutas precis som den är!

Tradionell turkisk yoghurt

Turkisk yoghurt har sitt ursprung i Turkiet och har en lång historia av användning i det turkiska köket. Yoghurten tillverkas genom att mjölk värms upp och tillsätts yoghurtkultur, som innehåller de bakterier som krävs för att fermentera mjölken och bilda yoghurt.

Traditionellt har turkisk yoghurt tillverkats genom att använda getmjölk, men numera tillverkas den oftast av komjölk eller en blandning av getmjölk och komjölk. Efter fermenteringen är yoghurten tätare och krämigare än vanlig yoghurt på grund av att en del av vätskan i mjölken har avdunstat.

Turkisk yoghurt har sedan länge varit en viktig del av det turkiska köket och används i många traditionella rätter som mezze, kebab och bakverk. I dag är turkisk yoghurt en populär mejeriprodukt runt om i världen och används på många olika sätt i matlagning och bakning.