Nyhet! Labneh, extra tjock avrunnen yoghurt från Grekland

Under vecka 39 lanserar Larsa bredbar Labneh som ett komplement till mejerihyllan, samt Larsas existerande yoghurtsortiment. Labneh har sitt ursprung i Mellanöstern men är även populär i Grekland och övriga länder runt Östra Medelhavet. Labneh är en fast, tjockare filtrerad yoghurt med 17% fett och tillverkad av enbart mjölkbaserade ingredienser och salt. Smaken är mild och gräddig. Larsas Labneh tillverkas genom att grekisk yoghurt filtreras såpass länge att det mesta av vasslen försvinner, vilket resulterar i en tjockare konsistens än vanlig filtrerad yoghurt, samtidigt som den grekiska yoghurtens syrliga, goda milda smak bevaras. Labneh serveras som den är, används i röror eller på bröd som ett pålägg och alternativ färskost.

Labneh förstärker Larsas inriktning och fokus på matkulturen runt Östra Medelhavet och Mellanöstern. Labneh finns att hitta på Ica, City Gross samt beställningsvara på Willys / Hemköp fr.om v.39

Vill du veta vad du kan använda våra produkter till och får inspiration till recept kan du kolla vår Instagram eller våra recept här.