Ibland måste middagen gå fort och då är en vegetarisk yoghurtbowl den perfekta lösningen. Konceptet är enkelt: Allt du gör är att fylla en skål eller ett fat med ett tjockt lager av vår grekiska yoghurt. Sedan toppar du med smörstekta kikärtor. Du kan bryna smöret lite först om du vill och smaksätta det med det du har hemma i kylen, här har vi haft ugnsrostade tomater och mandlar – men prova gärna med jalapeños, salvia eller hasselnötter också. Ta det du har hemma och som du är sugen på, men kokta kikärtor och smör är ett måste. Servera yoghurtbowlen med gott bröd sen har du enkel middag på 10 minuter. Bra va!

Yoghurtbowl toppad med smörstekta kikärtor, tomat och rostad mandel

Portioner: 2
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 15 min
Totaltid: 25 min

Ingredienser

5 dl Larsa yoghurt
4 dl kokta kikärter
1 dl rostad mandel
75 g smör
6 – 8 kvisttomater (romantica)
1 st vitlöksklyfta
Olivolja
Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 °C
  2. Lägg 6 st. kvisttomater i en ugnssäker form
  3. Ringla över liten olivolja och en nypa flingsalt
  4. Rosta i ugn tills tomterna mjuknat (ca 15 min)
  5. Under tiden tomaterna svalnar värm upp kikärtorna på låg värme och fräs med smöret tills det blir gyllene
  6. Ställ åt sidan. Smaksätt med vitlök och salt, peppar
  7. Klicka grekisk yoghurt på ett fat, vänd över kikärtor, tomater
  8. Rosta sötmandlarna (ev skållade) i en het panna med lite olja och flingsalt tills de fått fin färg, grovhacka

Servering

Strö mandeln över tallriken innan servering och du har en smakrik yoghurtbowl

Yoghurtbowlen och bild är framtaget av @tuvessonskan

 

Följ oss på Instagram