Denna grynfria hemmagjorda granola lyxar till vilken frukost eller mellanmål som helst och går att variera i såväl krydda som val av nötter. Tahini ger en extra god nötsmak och tillsammans med kardemumma och kanel tycker vi att smaken når himmelska höjder (när den serveras tillsammans med Larsas Grekiska yoghurt såklart!)

Förberedelse: 10 min
Tillagning: 20 min
Totaltid: 30 min

Yoghurt

Ingredienser

  • Larsa Grekisk Yoghurt
  • 4 dl blandade råa nötter (pistage, pecan, mandel och hasselnötter)
  • 1 dl kokosflakes
  • 0,5 dl tahini
  • 3 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk stött kardemumma
  • 0,5 msk mald kanel
  • 1 tsk salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Hacka nötter grovt och blanda med kokos, kanel, kardemumma och salt i en bunke.
  3. Vänd ner olivolja, honung och tahini.
  4. Häll ut på en bakpappersklädd plåt och ställ in i mitten av ugnen 20–25 minuter eller tills gyllene.
  5. Rör om var 10:e minut så att det inte bränner.
  6. Låt det svalna.

Servering

  1. Servera till valfri Larsa yoghurt!

Följ oss på Instagram!