Rostade tomter med yoghurt och fetaröra är en underbart god rätt som bara inte får missas! För variation kan man rosta de grönsaker man vill och blanda fritt, det är minst lika gott med vilka grönsaker som helst.

Förberedelse: 15 min
Tillagning: 30 min
Totaltid: 45 min

Yoghurt

Ingredienser

Tillagning

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg tomaterna i en ugnsform och ringla över olivolja, salta och peppra.
  3. Sätt i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills tomaterna börjat brynas, låt svalna.
  4. Under tiden tomaterna är i ugnen kan man förbereda yoghurt och fetaoströran. Smula ner fetaosten i en skål och mosa den med baksidan av en gaffel.
  5. Tillsätt yoghurten i skålen och blanda samman.
  6. Lägg i önskade örter i samma skål samt salt och peppar efter smak och blanda.
  7. Sleva upp röran i ett serveringsfat och lägg över tomaterna.
  8. Ringla slutligen över lite olivolja och avnjut med en bit rostat bröd.

Följ oss på Instagram!