Klassisk tzatziki med massor av mynta ger extra frisk smak tillsammans med grekisk yoghurt, gurka och vitlök. De vackra myntabladen gör sig även väldigt bra som dekoration! Man äter ju även med ögonen och med en ett fint upplägg så har man fina förutsättningar för en mycket lyckad måltid!

Förberedelse: 10 min
Tillagning: 10 min
Total tid: 20 min

Tzatziki

Ingredienser

  • 4 dl Larsa Grekisk Yoghurt
  • 1 gurka
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 knippe mynta
  • 1 knippe dill
  • salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna med en sked.
  2. Riv den återstående delen av gurkan och låt rinna av i en sil, salta och blanda runt.
  3. Låt stå minst 10 minuter och krama sedan ur allt vatten.
  4. Blanda alla övriga ingredienser, vänd till sist ner gurkan.
  5. Hacka mynta och dill, blanda ned hälften i tzatzikin men spara den andra hälften av myntan.
  6. Toppa och garnera rikligt med resten av myntabladen och avsluta med att ringla olivolja över fatet– klart!

Följ oss på Instagram!