Härliga och krispiga klyftor av sötpotatis som du varken kommer att kunna sluta laga eller äta! Servera de krispiga klyftorna av sötpotatis med vår syrliga goda vitlökssås.

Förberedelse: 20 min
Tillagning: 30 min
Totaltid: 50 min

Sötpotatisklyftor med vitlökssås

Ingredienser

Sötpotatis klyftor:
  • 2-3 st sötpotatis
  • 1 msk maizena eller potatismjöl
  • 2 st lime
  • 4-5 msk raps- eller olivolja
  • Färsk koriander
Vitlökssås: 
  • 2,5 dl Larsa yoghurt
  • 0,5 citron, saft
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 msk dill
  • 2 msk persilja
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Förvärm ugnen på 225 °C.
  2. Skölj och skala sötpotatisen och skiva sedan upp sötpotatisen i avlånga klyftor.
  3. Pudra över maizena eller potatismjöl.
  4. Tillsätt olja och rivet limeskal.
  5. Blanda sötpotatisen och blandningen väl.
  6. Sprid ut blandningen av dina sötpotatisklyftor på bakplåtspapper och rosta i ugnen i cirka 15 minuter.
  7. Vänd klyftorna och tillaga ytterligare i 10-15 minuter.
  8. Rör ihop vitlökssåsen medan sötpotatisen står i ugnen.
  9. Vänd ner pressade vitlök, citronsaft och färska kryddor i en skål med naturell yoghurt och mixa slätt med stavmixer.
  10. Smaksätt vitlökssåsen med salt och peppar och kanske en nypa socker.
  11. Låt stå i kyl tills servering.
  12. Garnera sötpotatisklyftorna med koriander och doppa i den ljuvligt goda vitlökssåsen!

Följ oss på Instagram!