Härliga och krispiga klyftor av sötpotatis som du varken kommer att kunna sluta laga eller äta! Servera de krispiga klyftorna av sötpotatis med vår syrliga goda vitlökssås.
Förberedelse: 20 min
Tillagning: 30 min
Totaltid: 50 min
Sötpotatisklyftor med vitlökssås
Ingredienser
Sötpotatis klyftor:
- 2-3 st sötpotatis
- 1 msk maizena eller potatismjöl
- 2 st lime
- 4-5 msk raps- eller olivolja
- Färsk koriander
Vitlökssås:
- 2,5 dl Larsa yoghurt
- 0,5 citron, saft
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 msk dill
- 2 msk persilja
- Salt och peppar efter tycke och smak
Tillagning
- Förvärm ugnen på 225 °C.
- Skölj och skala sötpotatisen och skiva sedan upp sötpotatisen i avlånga klyftor.
- Pudra över maizena eller potatismjöl.
- Tillsätt olja och rivet limeskal.
- Blanda sötpotatisen och blandningen väl.
- Sprid ut blandningen av dina sötpotatisklyftor på bakplåtspapper och rosta i ugnen i cirka 15 minuter.
- Vänd klyftorna och tillaga ytterligare i 10-15 minuter.
- Rör ihop vitlökssåsen medan sötpotatisen står i ugnen.
- Vänd ner pressade vitlök, citronsaft och färska kryddor i en skål med naturell yoghurt och mixa slätt med stavmixer.
- Smaksätt vitlökssåsen med salt och peppar och kanske en nypa socker.
- Låt stå i kyl tills servering.
- Garnera sötpotatisklyftorna med koriander och doppa i den ljuvligt goda vitlökssåsen!
Följ oss på Instagram!